Το λάδι σώνεται

στο καντήλι της κοινωνικής συνοχής.

Μας έπεισαν για τη συνενοχή μας. Μας επέβαλαν τον πανικό ώστε να πατάμε ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουμε. Μας εξαθλιώνουν οικονομικά για να νοιώσουμε τόσο αδύναμοι που να μη μπορούμε καν να αντιδράσουμε.

Κάποτε το «θεριό» με το οποίο μας φόβιζαν ήταν η κόκκινη αρκούδα. Όταν αυτή κοιμήθηκε, βρήκαν τον γκρίζο λύκο απέναντι. Τώρα που αυτός ασχολείται με το τι θ’ αρπάξει από ένα άλλο μαντρί, βρήκαν το θεριό της απόλυτης εξαθλίωσης. Την έξοδο από το ευρώ που θα μας αφήσει έρμαιους σε όλα τα θεριά του κόσμου να μας κατασπαράξουν.

Πανικοβλημένοι και αδύναμοι κλειστήκαμε στις σπηλιές μας και αλληλοσφαζόμαστε για το ποιουνού πιάτο ήταν πιο γεμάτο και άδειασε την κατσαρόλα.

Λες και οι μισθοί και τα επιδόματα φταίνε. Στο μεγάλο φαγοπότι από το πρώτο σχέδιο Μάρσαλ μέχρι και το ΕΣΠΑ, οι μισθοί και τα επιδόματα είναι οι μεζέδες. Το κύριο πιάτο, τα δημόσια έργα, οι εξοπλισμοί, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, το απόλαυσαν και το απολαμβάνουν λίγοι. Αυτοί που έχουν την πολιτική ως επάγγελμα, αυτοί που έχουν το καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι και τρώνε τις παχυλές φέτες φτύνοντας τα μισθοκουκούτσια στους πολίτες/πελάτες.

Το λάδι στο καντήλι της κοινωνικής συνοχής σώνεται. Οι σταγόνες που προσθέτουν κάθε τόσο με τις δήθεν διώξεις/καθάρσεις  καίγονται γρήγορα. Αν δεν βάλουν στο καντήλι από το δικό τους βαρέλι που παραμένει γεμάτο, σε λίγο πέφτει το σκοτάδι.

Η κοινωνία περιμένει πρώτα την Κάθαρση. Την απόδοση ευθυνών, πολιτικών και ποινικών. Η κοινωνία περιμένει έναν ηγέτη που μπορεί να καταλάβει πώς μπορεί να ζει κανείς με τρείς κι εξήντα. Αν αυτοί οι κουστουμαρισμένοι μπούληδες που μας φοβερίζουν με θεριά, βρεθούν με τρείς κι εξήντα, θα μπορέσουν;

Ένα αχνό φύσημα, μια ξέπνοη σπηλιάδα μένει για να σβήσει το καντήλι. Και τότε μαύρο σκοτάδι που μας και τους έφαγε…

Υ.Γ. ΟΛΟΙ απεργούν για να μη χάσουν «κεκτημένα». Ίσως μια απεργία των αστυνομικών και των στρατιωτικών μας κάνει και τους κάνει να αντιληφθούν ποια κεκτημένα πια παίζονται…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s