Εκλογές τον Μάιο

Το τηλέφωνο έχει πάρει φωτιά. Ούτε στη γιορτή μου δεν με θυμήθηκαν τόσοι.
«Αύριο ο κ.Υποσχετίδης παρουσιάζει το πρόγραμμά του στο Ξενοδοχείο Τάδε και θα εκτιμήσει πολύ την παρουσία σας.»
«Συγνώμη, με γνωρίζει ο κ.Υποσχετίδης;»
«Εεεεεε,ααααα,οοοοο»
«Εντάξει, τα ξέρω τα φωνήεντα, μην ζορίζεστε, προτιμώ να χάσω την εκτίμηση του κυρίου Υποσχετίδη, του κυρίου Παραμυθάκη, του κυρίου Ασχετόπουλου, παρά να χάσω την ώρα μου ακούγοντας τα …οράματά τους για μια νέα, σύγχρονη Ελλάδα που για τα παλιά μυαλά τους είναι και θα παραμείνει …όραμα»

Η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Καλούμαστε να επιλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στην Ευρωβουλή με βάση τον αχταρμά των κομματικών ιδεολογιών και έναν καταιγισμό πολιτικάντικων συνθημάτων και δήθεν ευφυολογημάτων, χωρίς την ελάχιστη καν ενημέρωση για το τι θέλει ο καθένας, για το σχέδιο ενεργειών του για να το πετύχει και τη διαχείριση των γεωστρατηγικών και οικονομικοπολιτικών διεθνών ισορροπιών.
Η «άκρα δεξιά» ευαγγελίζεται την «ανεξαρτησία» της χώρας από το …σιωνιστικό διεθνές κατεστημένο, η «δεξιά/κεντροδεξιά» έτοιμη να συνεχίσουμε τις επικύψεις στην Ε.Ε. με το παρόν καθεστώς «μη μιλάς, μη λαλάς, κινδυνεύει η Ελλάς», η «αριστερά/κεντροαριστερά» ευαγγελίζεται να …αλλάξει την Ευρώπη και αφήνει και τα υπονοούμενα της για φυγή από την Ε.Ε. αν αυτή αρνηθεί να αλλάξει, η «άκρα αριστερά», δεν το συζητάει, η Ε.Ε. είναι η καταστροφή μας.
Με τις προθέσεις αυτές, απορώ γιατί η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά θέλουν να βάλουν αντιπροσώπους τους στην Ευρωβουλή…
Οι άλλοι τουλάχιστον είτε θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς ή να αλλάξουν τις παραμέτρους λειτουργίας του.

Καλούμαστε να επιλέξουμε Δημάρχους. Κι ενώ εμείς θέλουμε να βγάλουμε Δημάρχους δουλευταράδες και δημιουργικούς, πελαγοδρομούμε στην προεκλογική μάχη για το ποιο κόμμα θα αποκτήσει τους περισσότερους Δήμους… Με τη μισή Ελλάδα Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, όμως, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Θα είμαστε αδικαιολόγητοι αν δεν επιλέξουμε αυτόν που είναι ικανός γιατί δεν ανήκει στις κομματικές μας προτιμήσεις.

Καλούμαστε να εκλέξουμε και Περιφερειάρχες. Ίσως η κρισιμότερη επιλογή μας για την Περιφέρεια στην οποία ζούμε. Γιατί από εκεί μοιράζονται τα χρήματα για να λειτουργήσουν οι Δήμοι, γιατί εκεί παίρνονται οι αποφάσεις για έργα και δράσεις βελτίωσης των υποδομών που εξυπηρετούν όλους τους Δήμους ανά Περιφέρεια.
Κι εδώ χανόμαστε στη …θαλασσοταραχή των κομματικών σκοπιμοτήτων, για το αν οι περισσότερες Περιφέρειες θα είναι, την επόμενη των εκλογών, μπλε, πράσινες, κόκκινες, κίτρινες ή μαύρες… Τα ΜΜΕ του συστήματος προβάλλουν τις κομματικές σημαίες όσων έχουν χρήματα για να διαφημίζονται, ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα, και χαρίζουν –υποχρεωτικά- λίγες φευγαλέες στιγμές για όσους δεν νέμονται τον κρατικό κορβανά, τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ επαναλαμβάνω χρήματα, για να προβληθούν…
Προτείνω, λοιπόν, να «ψαχτούμε καλά». Ειδικά στις Περιφερειακές εκλογές.
Ας αγνοήσουμε τα «δεξιά-αριστερά» διλήμματα και ας επιλέξουμε ο καθένας με τη δική του κρίση ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ Περιφερειάρχες και Συμβούλους. Ας αγνοήσουμε τα «μεγάλα ονόματα» που κατεβαίνουν με πρώτη προτεραιότητα την κομματική επικράτηση. Ας ερευνήσουμε καλά τα βιογραφικά των συνδυασμών τους και ας απορρίψουμε όσους προβάλλουν «προσόντα» κομματικών θέσεων και δράσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s