Να παραιτηθούν;

hgesia

Σοκαρισμένοι οι εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους, από τη ληστεία σε βάρος τους, αναζητούν διέξοδο στα αδιέξοδα που τους έχουν οδηγήσει οι ανίκανοι, ανόητοι, ολίγιστοι, αν μη ένοχοι, πολιτευτάκηδες.

Η αναζήτηση στηρίγματος και ελπίδας αντανακλαστικά στρέφεται προς την εν ενεργεία στρατιωτική ηγεσία στην οποία απευθύνεται μια διαρκής προτροπή διανθισμένη με πιέσεις «κάντε κάτι, προστατέψτε μας, αλλιώς παραιτηθείτε».

Δεν είναι στην ψυχοσύνθεση του στρατιωτικού να βγεί στους δρόμους διαμαρτυρόμενος, δεν διαννοείται ο στρατιωτικός να απεργήσει ή να «απέχει» των καθηκόντων του, γαλουχήθηκε με την ιδέα ότι όποιο παράπονό του το αναφέρει στον προϊστάμενο και δεν το θέτει στη …λαϊκή κρίση για συμπαράσταση ή εκβιασμό.

Γι αυτό σήμερα όλοι προστρέχουν και προσβλέπουν στην προστασία τους από τους φυσικούς ηγέτες τους. Με τα όρια της απόλυτης ένδειας να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, με δεδομένη την ανυπαρξία κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια χώρα σε πανικό όπου ο καθένας αγωνίζεται πια για την ατομική του επιβίωση συγκρίνοντας, βρίζοντας και απαξιώνοντας τον διπλανό του, καλούμε τους «Αρχηγούς» να κάνουν κάτι ή να παραιτηθούν.

Λογικά, θα έπρεπε να τους προτρέπουμε να κάνουν κάτι ΧΩΡΙΣ να παραιτηθούν. Ας βγούν να πουν δημόσια την άποψή τους και αν μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους με αυτές τις συνθήκες. Αν παραιτηθούν, το οργανωμένο σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης θα τους σπιλώσει κατηγορώντας τους ότι εγκαταλείπουν τη θέση τους σε στιγμές κρίσιμες για την Πατρίδα. Θα τους προσάψει χρηματικά κίνητρα στην πράξη τους που αντίκεινται στην ιδιότητα και την ευθύνη της θέσης τους. Με λίγα λόγια, θα τους εξευτελίσει απαξιώνοντας και το σύνολο του Κλάδου για να συνεχιστεί η διαχρονική «τιμωρία» του από τους συμπλεγματικούς, αστράτευτους, μηδέν πράξαντες στη ζωή τους «ηγέτες»…

Κύριοι Αρχηγοί, του Α/ΓΕΕΘΑ προεξάρχοντος, αν συμφωνείτε με τον εξευτελισμό των στελεχών σας, αν πιστεύετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η κοινωνία μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους υπό τις συνθήκες που διαμορφώνουν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι, παραιτηθείτε το ταχύτερο για να εξυγιανθεί από την παρουσία σας ο Κλάδος και απαλλαγούν οι υφιστάμενοί σας από ηγέτες που δεν αναγνωρίζονται από τους άνδρες τους.

Αν όμως αναγνωρίζετε το πρόβλημα, και ενδιαφέρεστε για τα στελέχη αλλά και την όλη κοινωνία, και -κυρίως- το πού πάει αυτή η Πατρίδα, βγείτε δημόσια και διατρανώστε το. Υπερασπιστείτε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες αυτής της χώρας γιατί στις κρίσιμες στιγμές αυτοί οι πολίτες, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, θα κληθεί να υπερασπιστεί όσια και ιερά.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΘΕ! Αφήστε τους ολίγιστους να σας αποστρατεύσουν. Θα είναι από τις τιμητικότερες στην ιστορία αποστρατείες.

Όμως ΜΙΛΗΣΤΕ! Μόνο έτσι θα αποδείξετε ότι είστε ηγέτες, μόνο έτσι θα διατηρήσετε ζωντανή την ελπίδα. ΜΙΛΗΣΤΕ!

14 comments on “Να παραιτηθούν;

  1. Ο/Η Άρης Καθρέπτας λέει:

    Τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς και η προσέγγιση του ΜΙΛΗΣΤΕ η πλέον «αξιοπρεπής» για τους Κους Αρχηγούς που δίχως άλλο έχουν κληθεί να ηγηθούν του στρατεύματος σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο. Και ας υποθέσω ότι κατανοούν και προσυπογράφουν όλα τα ανωτέρω. Συνάμα τα προσυπογράφουν με δυο χέρια και οι «αναμένοντες» στην ιεραρχία για να καταλάβουν τις ¨κενές» θέσεις. Και η επιλογή θα γίνει απο άτομα που δεν είναι «απρόβλεπτα» (αν σας θυμίζει κάτι αυτό Κε Γκορτζή). Και η ρόδα θα γυρίσει πάλι προς την ίδια κατεύθυνση, δίχως άλλο ανακυκλώνοντας τον φάβλο κύκλο των χαμένων Αρχηγών. Κοντολογίς η μόνη επιλογή είναι η παραμονή και ο αγώνας εκ των έσω, όσο αυτό κρατήσει. Και ας ελπίζουμε ότι οι επερχόμενοι θα ενεργήσουν ομοίως. (Χλωμό το βλέπω).

  2. Ο/Η klafsigelos λέει:

    Τι πας και θυμάσαι…. 🙂 Πέρα από την «αξιοπρέπεια», το να μιλήσουν είναι επιτακτικό για να καταλάβουν πιά τα στουρνάρια ότι δεν κουμαντάρουν γίδια. Όσο ζω ελπίζω…

  3. Ο/Η Άρης Καθρέπτας λέει:

    Όσο δεν φορολογείται η θύμηση, εγώ θα θυμάμαι…όλα και όλους !

  4. Ο/Η Δημήτρης Δημητρίου λέει:

    Θέλει «τσαγανό» να εναντιωθείς. Ιδίως αν γνωρίζεις οτι θα σε καπελώσουν, όπως πολύ σωστά γράφετε. Και έπονται και οι επόμενοι , που λέει και ο Αρης. Όμως θα συμφωνήσω οτι η λύση της σιωπής δεν είναι λύση. Ούτε για εμάς φυσικά, αλλά ούτε και για τους Αρχηγούς. Διότι η Ιστορία θα το (κατα)γράψει.

  5. Ο/Η Λεβεντης Βασιλης λέει:

    αρετη και τολμη έλεγαν…..ψαχνω τη τολμη…….κλαιω……..αλλα δυστυχως τιποτα.

  6. Ο/Η Ματθαίος Γρηγ. Σκούρας λέει:

    θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά την άποψή μου, μας έχουν απομείνει πλέον μόνο δύο όπλα…

    Πρώτον: Σε πρώτη φάση, ο «τύπος» με την «ντουντούκα» να κατέβει μαζί μας σε όλες τις κοινητοποιήσεις, για να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας και τις οικογένειές μας..

    Δεύτερον (όσο και αν αυτό σου φανεί πολιτικοποίηση ή μακριά από μένα.. προσπάθεια επηρεασμού, καθώς πολλοί συνάδελφοι είναι κλεισμένοι ερμητικά στα κομματικά τους μαντριά…):

    Σε δεύτερη φάση, λοιπόν, αν δεν συμβούν τα παραπάνω (δεν πείσουμε δηλαδή τους ε.ε. για συμμετοχή), το μόνο όπλο που μας απομένει είναι ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, τον οποίο όλοι θα πρέπει σαν ένα σώμα να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε για αποτινάξουμε την «νομιμοφανή εγκληματική συμμορία» που με συστηματικό τρόπο εξευτελίζει και εξαθλιώνει την οικογένεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας…

    Εγώ σαν άτομο ετοιμάζω την 2η «ακτιβιστικη» ενέργειά μου με υποβολή σχετικού αιτήματος στον ΟΗΕ για την εκτέλεση Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων στη χώρα μας καθώς η επίθεση που δέχονται οι πολίτες τους από το σημερινό ΚΑΘΕΣΤΩΣ συνιστά αιτία / αφορμή επέμβασης… διαφορετικά όταν θα αρχίσουν οι αναταραχές θα είναι πολύ αργά…

    Πάντα Μπροστά Δυνατά..

    Ματθαίος Γρηγ. Σκούρας

  7. Ο/Η klafsigelos λέει:

    Νομίζω ότι αντιδρώντας στο οικονομικό μακελειό μόνο του Κλάδου των Ε.Δ. παίζουμε το παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε» που βολεύει αφάνταστα τους χειραγωγούντες την κοινή γνώμη.
    Ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι θεσμός που εκπροσωπεί και όλη την κοινωνία στα θέματα αρμοδιότητάς του που είναι η Άμυνα της χώρας και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Σαν τέτοιος, και εφόσον κρίνει ότι με την κοινωνία στο σύνολό της εξαθλιωμένη, το έργο του καθίσταται αδύνατο, οφείλει να βγεί δημόσια και να το βροντοφωνάξει. Κατά την εκτίμησή μου πάντα, αν βγεί να συμπαρασταθεί μόνο στους ε.ε. και απόστρατους, θα υποβαθμιστεί σε απλό συνδικαλιστή. Ρόλος που απέχει μακράν από τις εθνικές ευθύνες και αρμοδιότητές του που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας.

    Μακάρι, τελος, να ενωθούν όλοι στον κοινό αγώνα…

    • Ο/Η Ματθαίος Γρηγ. Σκούρας λέει:

      Αυτά είναι πράγματι πολύ ωραία λόγια για τους νεαρούς και για χρήση όταν απευθυνόμαστε σε νόμιμη Κυβέρνηση και όχι σε «νομιμοφανή εγκληματική συμμορία» .. επίσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και προς τους «ψοφοφόρους» συναδέλφους των κμματικών «μαντριών»…

  8. Ο/Η klafsigelos λέει:

    Δεν βλέπω πού διαφοροποιούμαστε… Μόνο που εγώ δεν απευθύνομαι ούτε σε νόμιμη κυβέρνηση ούτε σε «νομιμοφανή εγκληματική συμμορία», αλλά στους Αρχηγούς των Ε.Δ….

    • Ο/Η Λακεδαίμων λέει:

      Καλησπέρα Κωστή,το διάβασα,μου άρεσε και στο έκλεψα.
      Οι … Ναυταίοι στο παρελθόν ήταν οι μόνοι που σήκωσαν ανάστημα στην πολιτική ηγεσία,οι ….Στραταίοι δυστυχώς δεν έχουν κάνει κάτι ανάλογο τουλάχιστο γνωστό εις εμέ.
      Λές να γίνει τώρα ; χλωμό το βλέπω.
      Καλή σου νύχτα και καλό μήνα Ναύτη Αεροπόρε !!!!
      Υ.Γ. τους χαιρετισμούς μου στον Δημήτρη.

  9. Ο/Η Σκύλος της Β.Κ λέει:

    Τα συλλυπητήρια μου, Καπετάνιε. για το Ναύαρχο Παππά. Ήσασταν κι εσείς η ευρύτερη οικογένειά του.

  10. Ο/Η klafsigelos λέει:

    Ευχαριστώ και εκ μέρους της στενής οικογένειάς του.

Σχολιάστε