Ο βολέψας του βολέψαντος

safe_imageΜέχρι πριν λίγα χρόνια, το Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας στην Αθήνα ήταν γνωστό περισσότερο για τα καμώματα κάποιων βυσματούχων στρατευμένων με προκλητικές στάρλετς.

Παρά τις όποιες προσπάθειες των Διοικητικών Συμβουλίων του, το Πολεμικό Μουσείο ήταν εν πολλοίς γνωστό περισσότερο ως κτίριο παρά ως λειτουργικό Μουσείο με κάποια υποφερτή επισκεψιμότητα.

Τα τελευταία χρόνια, η εικόνα του Μουσείου άρχισε να αλλάζει. Τόσο ως προς την εμφάνιση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του όσο και για την δραστηριότητά του με δράσεις και εμπλουτισμό εκθεμάτων που είχαν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αύξηση της επισκεψιμότητας χωρίς να αυξηθεί το κόστος λειτουργίας του έστω κατ’ ελάχιστο ενώ προσέλκυσε αξιόλογους πολίτες ως Φίλους του Πολεμικού Μουσείου που συνεισφέρουν ανιδιοτελώς στην ανάπτυξη και λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Μουσείου επανδρώνεται από εν Αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των τριών Κλάδων αμισθί ως προς τα καθήκοντά τους αυτά…

Επί μήνες τώρα, σέρνεται η φήμη ότι πρόκειται να αλλάξει ο Νόμος που ορίζει τον Κανονισμό λειτουργίας του Μουσείου ώστε ως Πρόεδρος να αναλαμβάνει πολιτικό πρόσωπο και όχι εν ενεργεία ή εν αποστρατεία Στρατιωτικός…

Το έμμισθος ή μη του νέου Προέδρου μένει να διευκρινιστεί.

Κυκλοφορεί μάλιστα ευρέως και το όνομα του πρώτου Προέδρου που δεν θα προέρχεται από τις Ε.Δ.

Πρώην Υφυπουργός της Ν.Δ. που ανασχηματίστηκε και χολωμένος …απέδρασε σε δεξιότερο κόμμα, επανήλθε στο κόμμα αργότερα αλλά δεν επανεκλέχθηκε όπως δεν εκλέχθηκε και η επιχειρηματίας σύζυγός του με το ίδιο κόμμα.

Τα προσόντα του «υποψήφιου» προφανή. Κατ’ αρχή αποδεδειγμένα αποτυχημένος πολιτικός που έχει όμως «άκρες» στην δεξαμενή ψήφων, άρα κάπου πρέπει να τον βολέψουμε.

Αν το πολιτικό σύστημα ήταν ειλικρινές θα έμενε σ’ αυτό. Αλλά πρέπει να διατηρηθεί και μια «βιτρίνα» αξιοπιστίας επιλογών.

Ο υποψήφιος λοιπόν για την θέση του Προέδρου φέρεται ιδρυτής δύο Ιδιωτικών Πολεμικών Μουσείων που εγκαινιάστηκαν πομπωδώς από κομματικούς «επίσημους», το ένα σε …ισόγειο ξενοδοχείου, και έκτοτε αγνοούνται από το ευρύ κοινό ή την δημοσιότητα.

Αυτό είναι το φαιδρό μέρος της φάρσας που παίζεται, ικανό να προκαλέσει κλαυσίγελω αν κάποιος αναζητήσει φωτογραφικό υλικό των Μουσείων του «υποψήφιου».

Και θα το κάνουμε, την ημέρα που θα εγκαθίσταται εν χορδαίς και οργάνοις ο νέος κύριος Πρόεδρος… Όταν και αν.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε