Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

732c46872f497ea44e7b9acb13a07ac9_XL

Είναι πια προφανές ότι βιώνουμε υπό ολοκληρωτικό καθεστώς με μανδύα παραλλαγής μια κοινοβουλευτική δημοκρατία κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του (εγ)κατεστημένου πολιτικού μηχανισμού/συστήματος που ως προτεραιότητα έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Μεγάλων Πατρώνων του και των διαπλεκόμενων φίλων του.

Ο μηχανισμός αυτός παραβιάζει ξεδιάντροπα το Σύνταγμα με αναδρομικούς Νόμους, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και νομικίστικες αυθαιρεσίες, καταληστεύοντας τους πολίτες από το βιός τους, ερμηνεύοντας όπως θέλει -και τηρώντας μόνο όποιον είναι προς το συμφέρον του- τους Νόμους.

Αν δεν είναι ένοχοι, τότε τα πράγματα είναι απείρως σοβαρότερα. Γιατί αυτό που βιώνουμε θα είναι ο ολοκληρωτισμός της βλακείας και της ανικανότητας.

Πώς να εξηγήσει κανείς τη νηπιακής κοινής λογικής ηλίθια, βλακώδη, παράλογη, αστοιχείωτη απαίτηση των σπουδαγμένων στα Λόντον Σκουλς οφ Εκονομικς να πληρώσουν οι πολίτες Φόρους, Χαράτσια, Εισφορές που στο σύνολό τους ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι μεγαλύτερες από τους πετσοκομμένους ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ μισθούς και συντάξεις;

Ας υποθέσουμε ότι συνωμοτεί η ένοχη/ηλίθια παρέα για να ιδιοποιηθεί η ίδια και οι φίλοι τους οι Τραπεζίτες την όποια ιδιωτική περιουσία των πολιτών που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ χρήματα πια για να ξεχρεώσουν τα φέσια που ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ τους επέβαλε. Που σ’ αυτά τα φέσια προστίθενται τα λογής δάνεια που οι πολίτες χρεώθηκαν όταν το ΚΡΑΤΟΣ τους έδινε άλλους μισθούς και συντάξεις… Που και σ’ αυτά προστίθενται οι ανάγκες επιβίωσης των άνεργων μελών κάθε οικογένειας. Ακόμα και ως συνωμοσία, η μέθοδος είναι βλακώδης και αναποτελεσματική.

Γιατί οι ένοχοι/ηλίθιοι αυτοί δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα όρια της κοινωνίας και τα ξεπέρασαν σφυρίζοντας αδιάφορα.

Να δούμε πώς θα ξεπεράσουν το μπάχαλο που οι ίδιοι δημιούργησαν. Γιατί μέχρι τώρα η θεωρία «σοκ και δέος» είχε παγώσει την κοινωνία. Με τις εγκληματικές τελευταίες ενέργειές τους, τα μυαλά των πολιτών άρχισαν να λειτουργούν και να σκέφτονται με τι τρόπο θα εξαφανίσουν αυτό το σκυλολόι από το προσκήνιο. Και αυτός που δεν έχει ελπίδα, αυτός που το μόνο που του απέμεινε είναι η ζωή του, τον παλιοκλέφτη που μπαίνει από την μπαλκονόπορτα για να του την κλέψει κι αυτήν, θα τον πετσοκόψει με νυχοκόπτη…

11 comments on “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

  1. Ο/Η Λεβεντης Βασιλης λέει:

    Ενα εξαιρετικο κειμενο, απο εναν εξαιρετικο ανθρωπο, που δηλωνει τη πραγματικοτητα που βιωνουμε ολοι. Ανθρωποι που ηταν ταγμενοι να υπηρετουν το δικαιο, αναγκαζονται να βγουν στο κλαρι. Να θυμουνται οι ανοητοι και επικινδυνοι πολιτικαντηδες πολιτικαντηδες τη τελευταια φραση του κειμενου……<> αυτοι τη προκαλουν.
    Λεβέντης Βασίλης

  2. Ο/Η SGD λέει:

    [θα τον πετσοκόψει με νυχοκόπτη…] με νυχοκόπτη? όχι βέβαια, γι΄αυτό κυκλοφορούμε με την katana παρέα
    SGD

  3. H αγανάκτηση απόλυτα δικαιολογημένη αλλά μην μας παρασύρει σε λάθος συλλογισμούς. Οι συνολικοί φόροι είναι πάντα πολύ περισσότεροι από τους μισθούς και συντάξεις του δημοσίου λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχουν και δαπάνες υλικών, χωρίς να λάβουμε υπόψη εξόφληση δανείων.

    • Ο/Η klafsigelos λέει:

      Μου φαίνεται το διαβάσατε …βιαστικά 🙂 Αφορά στα χτεσινοσημερινά ΕΚΤΑΚΤΑ χαράτσια και φέσια, συν, βεβαίως τις συνήθεις δαπάνες υλικών, συν, βεβαίως δανείων κλπ σε σχέση με τις περικοπές…

  4. Ο/Η Χρηστος Βαφειαδης. λέει:

    Εξαιρετικο κειμενο απο τον Ναυαρχο που εχει το θαρρος να λεει τα πραγματα με το ονοματα τους.Προσφατα εντυπωσιασε με την τηλεοπτικη του παρουσια,οπου στον λιγο χρονο που του δοθηκε κατακεραυνωσε τους αστειους που υποτιθεται οτι μας κυβερνουν.
    Εκτιμω κι εγω οτι περασαμε τα ορια και ερχονται μαζι με τα χειροτερα που μας ετοιμαζουν , ανεξελεγκτες καταστασεις και ο θεος να βαλει το χερι του.

  5. Ο/Η Γιάννης Αϊβαζίδης λέει:

    Ευχάριστο να συμφωνούμε όλοι μαζί σου και να σου λέμε τι ωραία που τα γράφεις Ναύαρχε.
    Έτσι, οι ευφυείς Ντον Κορλεόνε που έχουν τα πράγματα στα χέρια τους, θα εξακολουθήσουν να βάζουν στα κρεβάτια μας αιμόφυρτες κεφαλές αλόγων και ν’ αποκαλούν εμάς ηλιθίους.
    Ο υπόκοσμος ΟΛΩΝ των χρωμάτων και των συναφών αποχρώσεων.
    Αλλά πότε το ρήμα αντί “συμφωνώ” θα γίνει “συμμετέχω”?
    Πότε η οργή της Δημοκρατίας, Κωστή Γκορτζή, θα γίνει “Α/Τ ΒΕΛΟΣ”?
    Είναι η ώρα του «The game is over»

    • Ο/Η klafsigelos λέει:

      Όταν και ο αγαπητός μου Γιάννης Αϊβαζίδης σταματήσει να ψάχνει άλλους για μπροστάρηδες… 🙂 Το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι οι πολίτες με βάση την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους εκ του τελευταίου άρθρου του Συντάγματος.

      Υ.Γ. Το μόνο ΒΕΛΟΣ που έχω εδώ που είμαι είναι σε ξύλινη μινιατούρα… Δεν φτάνει… :-).

    • Ο/Η othonblue λέει:

      Το σχόλιο του κ. Γιάννη Αϊβαζίδη, και ειδικά η τελευταία πρότασή του “The game is over”, τα λέει ΟΛΑ.
      Ο χρόνος της αναμονής της εμφάνισης ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, έχει παρέλθει προ πολλού. Είναι φαεινότερο Ηλίου πως Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ δυνάμεων αντιθέτων συμφερόντων, όπως είναι παντού και πάντα επί της Υφηλίου τα συμφέροντα δανειστή και δανειζόμενου, ανήμπορου να εξοφλήσει.
      ΑΝ αυτή η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ μπορεί να γίνει κατανοητή, τότε ολες οι άλλες απώλειες (όπως οι οικονομικές) αποκτούν δευτερεύουσα σημασία, ως απορρέουσες εξ αυτού του γεγονότος, που είναι ΤΟ ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΠΡΏΤΟ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ, ΠΆΣΕΙ ΘΥΣΊΑ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΊ.
      Ήδη, με το «Μανιφέστο των Ναυάρχων», έχει γίνει το πρώτο βήμα.
      Εμείς, οι «μή ένστολοι» πολίτες που βλέπουμε, ζούμε και υφιστάμεθα την κατοχή της ζωής μας από δυνάμεις έξω και πέρα από κάθε Εθνική «κόκκινη γραμμή», συμπαρατασσόμαστε σε κάθε προσπάθεια που έχει κατεύθυνση την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μέσα από τη δραπέτευσή μας από την αιχμαλωσία των «Μνημονίων» και , κυρίως, των «Μνημονιοφυλάκων», δηλαδή σύσσωμου του καθεστώτος πολιτικού συστ’ήματος της κομματοκρατίας. Με άλλα λόγια, την ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.

  6. Ο/Η klafsigelos λέει:

    The game is over από το 1833… και από την εγκατάσταση του συνονόματός σου στο σβέρκο της Ελλάδας. Η χώρα από τότε τελεί υπό κατοχή δυνάμεων αντιθέτων συμφερόντων…Και το «Επανάκτηση της παραδοθεισας ελευθερίας μας» προαπαιτεί ότι κάτι είχαμε και το παραδόσαμε…
    Η οικονομική εξαθλίωση είναι το μέσο για να διαιωνίζεται η κατάσταση και αντιστεκόμενοι σ’ αυτήν αντιστεκόμαστε στη στέρηση της ελευθερίας μας. Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι ο στόχος, μόνο που πρέπει να ορίσουμε την έννοια της από της αρχή…

    • Ο/Η othonblue λέει:

      Σίγουρα, απόλυτα ελεύθεροι (σαν κράτος) δεν ήμασταν ποτέ, από της ιδρυσής του το 1830, εξ αιτίας και του τρόπου που έγινε αυτή.
      Όμως, σ’ αυτά τα 182 χρόνια και μέσα από τις διάφορες περιπέτειες στις οποίες εμπλακήκαμε, ο βαθμός της Ανεξαρτησίας/Ελευθερίας μας, μέσα από σκαμπανεβάσματα, διατήρησε , μέχρι το παρόν, μία καθαρά θετική πορεία ανόδου.
      Αυτό, δεν μπορούμε να το παραβλέπουμε και να ισοπεδώνουμε όλη την ιστορική διαδρομή. Το 1833 “the game was just started” και δεν ίσχυε καθόλου το “The game is over”, όπως ισχυρίζεται ο αγαπητότατος αντιλέγων, καθώς, ας μη μας διαφεύγει, ότι πριν το 1830 “There was no any game”.
      Αν δεν είχαμε κάτι που να παραδώσουμε (άρα δεν παραδώσαμε τίποτε με την υπογραφή των Μνημονίων), τότε βάσει ποιών προϋπαρχόντων δικαιωμάτων και συμφωνιών έχουν εγκατασταθεί στη χώρα Γκαουλάϊτερ τύπου Ράιχενμπαχ, Φούχτελ, Τόμσεν και λοιπών Τροϊκανών;;;
      Αλλά, υποστηρίζοντας ότι δεν παραδόσαμε κάτι, αφού ήταν παραδομένο από το 1830, δεν αθωώνουμε όλα αυτά τα κομματοτρεφόμενα ανδρείκελα που έχουν φέρει την κοινωνία στην παρούσα φριχτή κατάσταση;;;
      Συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρηση “Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι ο στόχος, μόνο που πρέπει να ορίσουμε την έννοια της από της αρχή”…
      Αυτό, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του διαλόγου που πρέπει να αναπτυχθεί επειγόντως στην κοινωνία. Και, βέβαια, δεν είναι εδώ ο χώρος.

  7. Ο/Η klafsigelos λέει:

    Μανία ρε Όθωνα με το ότι «αθωώνουμε» τα κομματοτρεφόμενα ανδρείκελα. Το έγκλημα του ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ από το 1830 πολιτικού εσμού είναι ΔΙΑΡΚΕΣ. Ουδείς αθώος…

    «Όμως, σ’ αυτά τα 182 χρόνια και μέσα από τις διάφορες περιπέτειες στις οποίες εμπλακήκαμε, ο βαθμός της Ανεξαρτησίας/Ελευθερίας μας, μέσα από σκαμπανεβάσματα, διατήρησε , μέχρι το παρόν, μία καθαρά θετική πορεία ανόδου.»
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; 🙂

Σχολιάστε